Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Mieszamy składniki marynaty- oliwę, cytrynę, sos balsamiczny, sól, pieprz i zioła prowansalskie.
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i nacinamy wzdłuż, nie przecinając do końca, tak aby powstała kieszonka. W środek kieszonki wkładamy suszone pomidory.
Mięso nacieramy marynatą i odstawimy na kilkanaście minut, dzięki temu przejdzie ono smakiem i aromatem użytych przypraw. Po tym czasie mięso układamy w górnej części naczynia do gotowania na parze (w dolnej części tego naczynia wcześniej zagotować trochę wody). Przykrywamy i gotujemy ok. 20-25 min. Uważamy, aby pierś nie wyszła zbyt sucha.
Zanim rozkroimy mięso, dobrze jest odczekać kilka minut, aby soki zawiązały się w nim i było soczyste.