Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso w lekko miodowej marynacie i w dodatku pieczone to propozycja np. na niedzielny obiad ;)
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 971
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1857
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 971
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1857
Składniki
Olej połączyć z octem balsamicznym i przyprawami. Umyte, całe piersi zanurzyć w marynacie na ok. 30 min. Następnie mięso obsmażyć z obu stron przez kila minut.
Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, na patelnię przelać marynatę, dodać miód i zagotować. Marynatą zalać mięso i piec w temp. 200 stopni przez ok. 25-30 min. Gotowe mięso podawać z gotowanymi ziemniakami i kalafiorem z wody. Smacznego!