Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś pieczona w miodowej marynacie

Pierś pieczona w miodowej marynacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 471 Ocena: 4851

Dodano:

Odsłon: 1129

Mięso w lekko miodowej marynacie i w dodatku pieczone to propozycja np. na niedzielny obiad ;)

Składniki

  • pierś z kurczaka 3 szt
  • olej 6 łyżek
  • ocet balsamiczny 6 łyżek
  • miód płynny 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Olej połączyć z octem balsamicznym i przyprawami. Umyte, całe piersi zanurzyć w marynacie na ok. 30 min. Następnie mięso obsmażyć z obu stron przez kila minut.

  2. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, na patelnię przelać marynatę, dodać miód i zagotować. Marynatą zalać mięso i piec w temp. 200 stopni przez ok. 25-30 min. Gotowe mięso podawać z gotowanymi ziemniakami i kalafiorem z wody.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń