Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś podsmażana z kalafiorem

Pierś podsmażana z kalafiorem

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 86

Dodano:

Odsłon: 73

Pierś smażona na krótko podana z kalafiorem w sosie pieprzowym.

Składniki

  • 1 kalafior
  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • śmietana 30 %
  • Pieprz ziarnisty
  • Sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pierś podsmażana z kalafiorem

Przygotowanie

  1. Kalafior obieramy i kroimy na małe różyczki. Wstawiamy do gorącej wody z odrobiną mleka. Gotujemy do miękkości.

  2. pierś z kurczaka kroimy na pół wzdłuż, doprawiamy solą,pieprzem,ostrą papryką. Do przygotowania sosu będziemy potrzebować łyżkę mąki i łyżkę masła.Robimy zasmażkę i zalewamy śmietaną 30%,dodajemy sól i pieprz grubo mielony..

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń