Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, ale bardzo efektowne danie :)
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28696
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 626
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4394
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28696
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 626
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4394
Składniki
Pierś zrównujemy, tak by mniej więcej była równej grubości, obtaczamy w mące z pieprzem i zawijamy w plastry szynki parmeńskiej. Pieczemy na patelni na złoty kolor z obu stron. Wyjmujemy pierś i do wytopionego sosiku dodajemy sos sojowy, szalotkę, sok z cytryny i jogurt. Upieczoną pierś polewamy sosem, podajemy np. z ziemniakami i młodym groszkiem na który przepis również podaję :)