Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, ale bardzo efektowne danie :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5665
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36152
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 109
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5665
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36152
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 109
Składniki
Pierś zrównujemy, tak by mniej więcej była równej grubości, obtaczamy w mące z pieprzem i zawijamy w plastry szynki parmeńskiej. Pieczemy na patelni na złoty kolor z obu stron. Wyjmujemy pierś i do wytopionego sosiku dodajemy sos sojowy, szalotkę, sok z cytryny i jogurt. Upieczoną pierś polewamy sosem, podajemy np. z ziemniakami i młodym groszkiem na który przepis również podaję :)