Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, ale bardzo efektowne danie :)
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 473
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 473
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Pierś zrównujemy, tak by mniej więcej była równej grubości, obtaczamy w mące z pieprzem i zawijamy w plastry szynki parmeńskiej. Pieczemy na patelni na złoty kolor z obu stron. Wyjmujemy pierś i do wytopionego sosiku dodajemy sos sojowy, szalotkę, sok z cytryny i jogurt. Upieczoną pierś polewamy sosem, podajemy np. z ziemniakami i młodym groszkiem na który przepis również podaję :)