Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś w szynce Parmeńskiej z delikatnym sosem

Pierś w  szynce Parmeńskiej z delikatnym sosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3636

Dodano:

Odsłon: 2969

Proste, ale bardzo efektowne danie :)

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś zrównujemy, tak by mniej więcej była równej grubości, obtaczamy w mące z pieprzem i zawijamy w plastry szynki parmeńskiej. Pieczemy na patelni na złoty kolor z obu stron. Wyjmujemy pierś i do wytopionego sosiku dodajemy sos sojowy, szalotkę, sok z cytryny i jogurt. Upieczoną pierś polewamy sosem, podajemy np. z ziemniakami i młodym groszkiem na który przepis również podaję :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń