Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3856
Dodano: 24.01.2013
Odsłon: 4225
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
W grubszej części piersi robimy kieszonkę. Mieszamy paprykę ostrą i słodką, oregano, olej i sos sojowy i obtaczamy w tym pierś, zostawiamy ją na co najmniej 2 godziny, a najlepiej na noc.
Paprykę konserwową kroimy w kostkę i mieszamy z serem feta, tak przygotowanym farszem wypełniamy kieszonkę w naszej piersi. Otwór spinamy szpilką kulinarną i pieczemy pierś na grillu, lub patelni grillowej.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

landryna8215 29 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Robię na tej samej zasadzie , tylko mieszam ser feta z owocem granatu.Nawet ja mi zostanie troszę sera dodatkowo,to podaję jako sos do mięs , lub na kanapke .Uwielbiam to danie,więc wypróbuję z papryką.pozdrawiam i 5.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 24 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
bardzo apetycznie wygląda to mięsko ! :)1 Kto głosował? | Odpowiedz