Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z grilla z fetą i papryką

Pierś z grilla z fetą i papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3904

Dodano:

Odsłon: 4297

to przepis na pyszną pierś z kurczaka z niespodzianką

Składniki

  • piersi z kurczaka, 2 szt.
  • ser feta, 1/3 kostki
  • papryka konserwowa, kilka sztuk
  • papryka ostra, szczypta
  • Papryka słodka, 1 łyżeczka
  • oregano, szczypta
  • sos sojowy, 1/2 łyżeczki
  • olej, 1 łyżeczka
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pierś z grilla z fetą i papryką

Przygotowanie

  1. W grubszej części piersi robimy kieszonkę. Mieszamy paprykę ostrą i słodką, oregano, olej i sos sojowy i obtaczamy w tym pierś, zostawiamy ją na co najmniej 2 godziny, a najlepiej na noc.

  2. Paprykę konserwową kroimy w kostkę i mieszamy z serem feta, tak przygotowanym farszem wypełniamy kieszonkę w naszej piersi. Otwór spinamy szpilką kulinarną i pieczemy pierś na grillu, lub patelni grillowej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

landryna8215 29 stycznia 2013 Robię na tej samej zasadzie , tylko mieszam ser feta z owocem granatu.Nawet ja mi zostanie troszę sera dodatkowo,to podaję jako sos do mięs , lub na kanapke .Uwielbiam to danie,więc wypróbuję z papryką.pozdrawiam i 5.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń