Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne mieso z szybkowara. Rug - zug i gotowe :-)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 93
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 70
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 93
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 70
Składniki
Mieso dokladnie myjemy, kroimy na sredniej wielkosci kawalki, dajemy do szybkowara, podlewamy 3/4 szklanki wody. Dodajemy cebulke pokrojona w piorka i czosnek pokrojony na cwiartki. Dodajemy tez odrobine masla i przyprawy. Szybkowar zamykamy i ustawiamy wysoka temperature plyty grzewczej. od momentu gdy zacznie glosno gwizdac, temperature zmniejszamy na 4,5 (skala temp. do 9) i dusimy przez 20minut. Odparowujemy i otwieramy szybkowar. Na malej patelni przygotowujemy zasmazke: dajemy 2 lyzki masla, rozpuszczamy je, dodajemy 1 kopiasta lyzke maki i mieszajac odczekujemy do momentu, az sie ona "spieni". Szybko dodajemy do miesa i mieszamy. Calosc gotujemy jeszcze 2 minutki. Gotowe. Bardzo proste i pyszne. Wielokrotnie doswiadczam, ze proste smaki, nieprzekombinowane, sa najlepsze. Dlatego tez u mnie zawsze nie za duzo przypraw, ale pare sprawdzonych. Wydobywamy wtedy prawdziwy smak i aromat czy to miesa, czy to warzyw.