Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne mieso z szybkowara. Rug - zug i gotowe :-)
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 64
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10352
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 117
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 64
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10352
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 117
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Składniki
Mieso dokladnie myjemy, kroimy na sredniej wielkosci kawalki, dajemy do szybkowara, podlewamy 3/4 szklanki wody. Dodajemy cebulke pokrojona w piorka i czosnek pokrojony na cwiartki. Dodajemy tez odrobine masla i przyprawy. Szybkowar zamykamy i ustawiamy wysoka temperature plyty grzewczej. od momentu gdy zacznie glosno gwizdac, temperature zmniejszamy na 4,5 (skala temp. do 9) i dusimy przez 20minut. Odparowujemy i otwieramy szybkowar. Na malej patelni przygotowujemy zasmazke: dajemy 2 lyzki masla, rozpuszczamy je, dodajemy 1 kopiasta lyzke maki i mieszajac odczekujemy do momentu, az sie ona "spieni". Szybko dodajemy do miesa i mieszamy. Calosc gotujemy jeszcze 2 minutki. Gotowe. Bardzo proste i pyszne. Wielokrotnie doswiadczam, ze proste smaki, nieprzekombinowane, sa najlepsze. Dlatego tez u mnie zawsze nie za duzo przypraw, ale pare sprawdzonych. Wydobywamy wtedy prawdziwy smak i aromat czy to miesa, czy to warzyw.