Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne mieso z szybkowara. Rug - zug i gotowe :-)
Mieso dokladnie myjemy, kroimy na sredniej wielkosci kawalki, dajemy do szybkowara, podlewamy 3/4 szklanki wody. Dodajemy cebulke pokrojona w piorka i czosnek pokrojony na cwiartki. Dodajemy tez odrobine masla i przyprawy. Szybkowar zamykamy i ustawiamy wysoka temperature plyty grzewczej. od momentu gdy zacznie glosno gwizdac, temperature zmniejszamy na 4,5 (skala temp. do 9) i dusimy przez 20minut.
Odparowujemy i otwieramy szybkowar.
Na malej patelni przygotowujemy zasmazke: dajemy 2 lyzki masla, rozpuszczamy je, dodajemy 1 kopiasta lyzke maki i mieszajac odczekujemy do momentu, az sie ona "spieni". Szybko dodajemy do miesa i mieszamy. Calosc gotujemy jeszcze 2 minutki.
Gotowe.
Bardzo proste i pyszne.
Wielokrotnie doswiadczam, ze proste smaki, nieprzekombinowane, sa najlepsze. Dlatego tez u mnie zawsze nie za duzo przypraw, ale pare sprawdzonych. Wydobywamy wtedy prawdziwy smak i aromat czy to miesa, czy to warzyw.
Jeżeli planujemy gotowanie mięsa na parze, to pamiętajmy, aby je najlepiej na...
Odsłon: 9729
Bitki z karkówki z cebulą w sosie własnym, podane z ziemniakami oraz sałatką...
Odsłon: 1739
Pyszna, zdrowa i orzeźwiająca lemoniada świetnie gasi pragnienie w upalne dni.
Odsłon: 264
Deser dla Korposzczurów:). Orzeźwia, pobudza, odrywa od korpocodzienności, od...
Odsłon: 50
Pyszna, zdrowa i orzeźwiająca lemoniada świetnie gasi pragnienie w upalne dni.
Odsłon: 264
Deser dla Korposzczurów:). Orzeźwia, pobudza, odrywa od korpocodzienności, od...
Odsłon: 50
Składniki
Mieso dokladnie myjemy, kroimy na sredniej wielkosci kawalki, dajemy do szybkowara, podlewamy 3/4 szklanki wody. Dodajemy cebulke pokrojona w piorka i czosnek pokrojony na cwiartki. Dodajemy tez odrobine masla i przyprawy. Szybkowar zamykamy i ustawiamy wysoka temperature plyty grzewczej. od momentu gdy zacznie glosno gwizdac, temperature zmniejszamy na 4,5 (skala temp. do 9) i dusimy przez 20minut. Odparowujemy i otwieramy szybkowar. Na malej patelni przygotowujemy zasmazke: dajemy 2 lyzki masla, rozpuszczamy je, dodajemy 1 kopiasta lyzke maki i mieszajac odczekujemy do momentu, az sie ona "spieni". Szybko dodajemy do miesa i mieszamy. Calosc gotujemy jeszcze 2 minutki. Gotowe. Bardzo proste i pyszne. Wielokrotnie doswiadczam, ze proste smaki, nieprzekombinowane, sa najlepsze. Dlatego tez u mnie zawsze nie za duzo przypraw, ale pare sprawdzonych. Wydobywamy wtedy prawdziwy smak i aromat czy to miesa, czy to warzyw.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Młode ziemniaki zapiekane w rękawie
Dania główne
Kotlety z uda kurczaka.
Dania główne
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym
Dania główne
Zapiekanka z chleba tostowego
Młode ziemniaki zapiekane w rękawie
Przepis na młode ziemniaki zapiekane w rękawie z ziołami.
Odsłon: 98
Kotlety z uda kurczaka.
Jeśli nie lubisz spędzać dużo czasu w kuchni to jest idealna propozycja dla C...
Odsłon: 117