Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z indyka możesz także zastąpić piersią z kurczaka.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 446
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 505
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10087
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2261
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9934
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 446
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 505
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10087
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2261
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9934
Składniki
Pierś z indyka kroimy w cienkie filety, delikatnie oprószamy przyprawą do kurczaka, tymiankiem i zostawiamy w lodówce na kilka godzin. Pieczarki kroimy w plasterki. Do woka wlewamy kilka kropel oleju, nagrzewamy i wrzucamy pieczarki, dusimy pod przykryciem. Cebulkę kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek, dodajemy także pół łyżki mieszanki warzywnej lub vegety i oprószamy pieprzem, po 10 min. podlewamy odrobiną wody i nadal dusimy pod przykryciem. Filety wyjmujemy z lodówki i smażymy po obu stronach na odrobinie oleju. Koperek drobno siekamy i dodajemy do pieczarek, wlewamy również ok 150 ml śmietany Rama do gotowania i doprowadzamy do zagotowania, wrzucamy podsmażone fileciki i jeszcze chwilę gotujemy. jeżeli trzeba doprawić solą i pieprzem. Podajemy z kaszą, ziemniakami, surówką itd. - dowolność wyboru:) Smacznego!