Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z indyka możesz także zastąpić piersią z kurczaka.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3505
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 354
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1719
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3505
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 354
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1719
Składniki
Pierś z indyka kroimy w cienkie filety, delikatnie oprószamy przyprawą do kurczaka, tymiankiem i zostawiamy w lodówce na kilka godzin. Pieczarki kroimy w plasterki. Do woka wlewamy kilka kropel oleju, nagrzewamy i wrzucamy pieczarki, dusimy pod przykryciem. Cebulkę kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek, dodajemy także pół łyżki mieszanki warzywnej lub vegety i oprószamy pieprzem, po 10 min. podlewamy odrobiną wody i nadal dusimy pod przykryciem. Filety wyjmujemy z lodówki i smażymy po obu stronach na odrobinie oleju. Koperek drobno siekamy i dodajemy do pieczarek, wlewamy również ok 150 ml śmietany Rama do gotowania i doprowadzamy do zagotowania, wrzucamy podsmażone fileciki i jeszcze chwilę gotujemy. jeżeli trzeba doprawić solą i pieprzem. Podajemy z kaszą, ziemniakami, surówką itd. - dowolność wyboru:) Smacznego!