Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z indyka możesz także zastąpić piersią z kurczaka.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 443
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666380
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 163
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 747
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5844
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1008
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 443
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666380
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 163
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 747
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5844
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1008
Składniki
Pierś z indyka kroimy w cienkie filety, delikatnie oprószamy przyprawą do kurczaka, tymiankiem i zostawiamy w lodówce na kilka godzin. Pieczarki kroimy w plasterki. Do woka wlewamy kilka kropel oleju, nagrzewamy i wrzucamy pieczarki, dusimy pod przykryciem. Cebulkę kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek, dodajemy także pół łyżki mieszanki warzywnej lub vegety i oprószamy pieprzem, po 10 min. podlewamy odrobiną wody i nadal dusimy pod przykryciem. Filety wyjmujemy z lodówki i smażymy po obu stronach na odrobinie oleju. Koperek drobno siekamy i dodajemy do pieczarek, wlewamy również ok 150 ml śmietany Rama do gotowania i doprowadzamy do zagotowania, wrzucamy podsmażone fileciki i jeszcze chwilę gotujemy. jeżeli trzeba doprawić solą i pieprzem. Podajemy z kaszą, ziemniakami, surówką itd. - dowolność wyboru:) Smacznego!