Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie kaczki według mojego przepisu nie jest zbyt pracochłonne,ale za to efekt koncowy jest wspaniały dla naszego podniebienia.
Pierś z kaczki oczyścić i suszyć papierowym ręcznikiem.
Skórę ponacinać w szachownice i dobrze natrzeć solą i pieprzem i odstawić na kilka minut.
Na patelni podgrzać olej i smażyć pierś z kaczki ,najpierw skórą do dołu ok.5 min aż się dobrze zarumieni,delikatnie przełożyć na drugą strona i smażyć juz ok 2 min.
W między czasie przygotować naczynie żaroodporne,usmażona pierś przełożyć do naczynia po bokach poukładać jabłka pokrojone w ósemki,posypać tymiankiem i rozmarynem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 80 st C na ok.35 min nastepnie na kolejne 5 min załączyć termobieg z tem.150 st C.
Po upieczeniu przełożyć pierś z kaczki do foli aluminiowej i odstawić na czas przygotowania sosu.
Sos żurawinowo-jabłkowy :
Wykorzystujemy patelnie i olej na której smażyliśmy kaczkę,dodajemy jabłka z pieczenia kaczki,2łyżki żurawiny 50 ml.wina sól i pieprz i dusimy wszystko razem do momentu odparowania.
Gdy mamy już przygotowany sos,mięso kroimy w ukośne plastry(mięso powinno być lekko różowawe w środku) i polewamy sosem i podajemy z ziemniakami.
SMACZNEGO!!!!
Doskonale komponują się z mięsem. Przepis pochodzi z 434 odcinka programu "Ew...
Odsłon: 1350
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 639
Klasyczne ogórki kanapkowe z dodatkiem kurkumy (świetne na cholesterol)
Odsłon: 47
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 92
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 47
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 639
Klasyczne ogórki kanapkowe z dodatkiem kurkumy (świetne na cholesterol)
Odsłon: 47
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 92
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 47
Składniki
Pierś z kaczki oczyścić i suszyć papierowym ręcznikiem. Skórę ponacinać w szachownice i dobrze natrzeć solą i pieprzem i odstawić na kilka minut.
Na patelni podgrzać olej i smażyć pierś z kaczki ,najpierw skórą do dołu ok.5 min aż się dobrze zarumieni,delikatnie przełożyć na drugą strona i smażyć juz ok 2 min. W między czasie przygotować naczynie żaroodporne,usmażona pierś przełożyć do naczynia po bokach poukładać jabłka pokrojone w ósemki,posypać tymiankiem i rozmarynem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 80 st C na ok.35 min nastepnie na kolejne 5 min załączyć termobieg z tem.150 st C. Po upieczeniu przełożyć pierś z kaczki do foli aluminiowej i odstawić na czas przygotowania sosu. Sos żurawinowo-jabłkowy : Wykorzystujemy patelnie i olej na której smażyliśmy kaczkę,dodajemy jabłka z pieczenia kaczki,2łyżki żurawiny 50 ml.wina sól i pieprz i dusimy wszystko razem do momentu odparowania.
Gdy mamy już przygotowany sos,mięso kroimy w ukośne plastry(mięso powinno być lekko różowawe w środku) i polewamy sosem i podajemy z ziemniakami. SMACZNEGO!!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z białym serem i jabłkami
Dania główne
Uda kurczaka w gotowej marynacie smażone
Dania główne
Rolada serowa pomidorowa ze szpinakiem
Dania główne
Wyborna wątróbka z papierówką i śliwką kalifornijską
Pierogi z białym serem i jabłkami
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 22
Uda kurczaka w gotowej marynacie smażone
Dziś bardzo szybki obiad z powodu upałów które są nie do wytrzymania, przepis...
Odsłon: 34