Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie soczysta lub dobrze dopieczona ? Co wolisz ?
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 422
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 772
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 375
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 422
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 772
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 375
Składniki
Piersi z kaczki myjemy , osuszamy . Skórkę nacinamy w kratkę . Z każdej strony nacieramy dokładnie pieprzem , solą oraz majerankiem . Starajmy się przyprawy dokładnie wetrzeć w mięso . Odstawiamy na około 30 min do lodówki . Na patelnię dajemy około 1 łyżki oleju i bardzo mocno rozgrzewamy . Piersi układamy skórką do dołu . Smażymy na małym ogniu około 10 minut i przekrecamy na drgą stronę . Smażymy około 7 minut od czasu do czasu podlewając wierzch wytopionym tłuszczem z kaczki . Po tym czasie otrzymujemy mięso jeszcze ciut czerwone w środku Jeżeli chcemy aby mięso doszło bardziej , ja przekładam je na folię aluminiową ,zawijam i wstawiam do piekarnika na 210 stopni jeszcze na około 10 minut . Drugim sposobem jest pokrojenie piersi w plastry i podsmażenie na patelni dosłownie kilka seknd z każdej strony . Każdy sposób jest doskonały aby uzyskać doskonałe mięso . Mięso doskonale komponuje się z konfiturą z żurawiny . Polecam Małgośka w Kuchni