Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na łatwy do przygotowania, soczysty, wyjątkowo pyszny filet z piersi kaczki. Idealny przepis dla początkujących.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 482
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9964
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13457
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2718
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 482
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9964
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13457
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2718
Składniki
Piersi kaczki dokładnie oczyścić i umyć. Za pomocą ręcznika kuchennego odsączyć z wody. Skórkę na piersi lekko natnij w skośną kratkę.
Składniki marynaty połączyć, natrzeć marynatą z każdej strony. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia, zawiązać i odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie mięso przełożyć do piekarnika nagrzanego do 200stopni. Mięso piec 30-40 minut. Następnie, wyciągnąć z rękawa, ułożyć skórką do góry i zapiec kilka minut, aby skórka była chrupiąca.
W czasie pieczenia kaczki, upiekłam ziemniaczki i podałam z nimi mięso, polecam.