Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na łatwy do przygotowania, soczysty, wyjątkowo pyszny filet z piersi kaczki. Idealny przepis dla początkujących.
Lekka i nie tucząca sałatka z ryżem i gotowaną piersią kurczaka. Sos na bazie...
Odsłon: 3452
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1040
Przepis dnia
Pyszne roladki z karkówki będą idealnym dodatkiem do kluseczek i kapusty
Odsłon: 5999
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 183
Lekka i nie tucząca sałatka z ryżem i gotowaną piersią kurczaka. Sos na bazie...
Odsłon: 3452
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1040
Przepis dnia
Pyszne roladki z karkówki będą idealnym dodatkiem do kluseczek i kapusty
Odsłon: 5999
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 183
Składniki
Piersi kaczki dokładnie oczyścić i umyć. Za pomocą ręcznika kuchennego odsączyć z wody. Skórkę na piersi lekko natnij w skośną kratkę.
Składniki marynaty połączyć, natrzeć marynatą z każdej strony. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia, zawiązać i odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie mięso przełożyć do piekarnika nagrzanego do 200stopni. Mięso piec 30-40 minut. Następnie, wyciągnąć z rękawa, ułożyć skórką do góry i zapiec kilka minut, aby skórka była chrupiąca.
W czasie pieczenia kaczki, upiekłam ziemniaczki i podałam z nimi mięso, polecam.