Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na łatwy do przygotowania, soczysty, wyjątkowo pyszny filet z piersi kaczki. Idealny przepis dla początkujących.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 264
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1342
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4208
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1239
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 264
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1342
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4208
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1239
Składniki
Piersi kaczki dokładnie oczyścić i umyć. Za pomocą ręcznika kuchennego odsączyć z wody. Skórkę na piersi lekko natnij w skośną kratkę.
Składniki marynaty połączyć, natrzeć marynatą z każdej strony. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia, zawiązać i odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie mięso przełożyć do piekarnika nagrzanego do 200stopni. Mięso piec 30-40 minut. Następnie, wyciągnąć z rękawa, ułożyć skórką do góry i zapiec kilka minut, aby skórka była chrupiąca.
W czasie pieczenia kaczki, upiekłam ziemniaczki i podałam z nimi mięso, polecam.