Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na łatwy do przygotowania, soczysty, wyjątkowo pyszny filet z piersi kaczki. Idealny przepis dla początkujących.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117656
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8179
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1872
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1428
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117656
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8179
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1872
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1428
Składniki
Piersi kaczki dokładnie oczyścić i umyć. Za pomocą ręcznika kuchennego odsączyć z wody. Skórkę na piersi lekko natnij w skośną kratkę.
Składniki marynaty połączyć, natrzeć marynatą z każdej strony. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia, zawiązać i odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie mięso przełożyć do piekarnika nagrzanego do 200stopni. Mięso piec 30-40 minut. Następnie, wyciągnąć z rękawa, ułożyć skórką do góry i zapiec kilka minut, aby skórka była chrupiąca.
W czasie pieczenia kaczki, upiekłam ziemniaczki i podałam z nimi mięso, polecam.