Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na łatwy do przygotowania, soczysty, wyjątkowo pyszny filet z piersi kaczki. Idealny przepis dla początkujących.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 617
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1850
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 393
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 617
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1850
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 393
Składniki
Piersi kaczki dokładnie oczyścić i umyć. Za pomocą ręcznika kuchennego odsączyć z wody. Skórkę na piersi lekko natnij w skośną kratkę.
Składniki marynaty połączyć, natrzeć marynatą z każdej strony. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia, zawiązać i odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie mięso przełożyć do piekarnika nagrzanego do 200stopni. Mięso piec 30-40 minut. Następnie, wyciągnąć z rękawa, ułożyć skórką do góry i zapiec kilka minut, aby skórka była chrupiąca.
W czasie pieczenia kaczki, upiekłam ziemniaczki i podałam z nimi mięso, polecam.