Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, co mają dość smażonego fileta z kurczaka i chcą go troszkę urozmaicić. Pyszny, szybki i prosty przepis. Filety przygotowane w ten sposób mogą być przekąską (podane z dipem czosnkowym) lub stanowić podstawę obiadu.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1140
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8758
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3142
Polecam.
Odsłon: 1947
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1140
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8758
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3142
Polecam.
Odsłon: 1947
Składniki
W misce połączyć jajka, majonez i mąkę, doprawić do smaku. Dobrze wymieszać, aby nie zostawić grudek – powinniśmy uzyskać konsystencję gęstego ciasta na naleśniki, w razie potrzeby dodać więcej mąki. Dodać starty na dużych oczkach tarki żółty ser i drobno posiekaną cebulę. Piersi z kurczaka oczyść z kawałków tłuszczu, pokroić w drobną kostkę i również przełożyć do miseczki. Starannie wymieszać. 2/3 objętości powinny stanowić składniki, które dodawaliśmy, a 1/3 samo ciasto. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować niewielką ilością oleju i łyżką nakładać porcje masy formując nieduże płaskie kotlety. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec 15 minut, następnie kotleciki przewrócić i zapiekać kolejne 15 minut.