Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kąski kurczaka smażone w głębokim tłuszczu, otulone ciastem naleśnikowym. Do tego frytki i pyszne danie gotowe. Ciasto przyprawione pikantnie nadaje doskonały smak kurczakowi, kąski są bardzo soczyste i pulchne dzięki małemu drobiazgowi.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5664
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36096
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 109
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5664
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36096
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 109
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, dokładnie osuszamy i kroimy w kostkę 2 cm. Przyprawiamy solą i pozostałymi przyprawami. Do miski wbijamy jajko, wlewamy mleko, wsypujemy mąkę, przyprawiamy solą, papryką i garam masala. Mieszamy i oceniamy, czy konsystencja ciasta jest odpowiednia. Ma być bardzo gęste, jak na racuchy. Jeśli jest za rzadkie dodajemy mąki. Na samym końcu dodajemy sodę oczyszczoną. Na patelni rozgrzewamy olej, w ilości takiej jak do smażenia w głębokim tłuszczu. Maczamy kawałki kurczaka w cieście i wrzucamy na patelnię. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Wykładamy kąski kurczaka na ręcznik papierowy do osączenia.
Kąski kurczaka w cieście podajemy z frytkami. Doskonałym dodatkiem będzie również sos czosnkowy lub ketchup.