Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kąski kurczaka smażone w głębokim tłuszczu, otulone ciastem naleśnikowym. Do tego frytki i pyszne danie gotowe. Ciasto przyprawione pikantnie nadaje doskonały smak kurczakowi, kąski są bardzo soczyste i pulchne dzięki małemu drobiazgowi.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 471
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 188
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 471
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 188
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, dokładnie osuszamy i kroimy w kostkę 2 cm. Przyprawiamy solą i pozostałymi przyprawami. Do miski wbijamy jajko, wlewamy mleko, wsypujemy mąkę, przyprawiamy solą, papryką i garam masala. Mieszamy i oceniamy, czy konsystencja ciasta jest odpowiednia. Ma być bardzo gęste, jak na racuchy. Jeśli jest za rzadkie dodajemy mąki. Na samym końcu dodajemy sodę oczyszczoną. Na patelni rozgrzewamy olej, w ilości takiej jak do smażenia w głębokim tłuszczu. Maczamy kawałki kurczaka w cieście i wrzucamy na patelnię. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Wykładamy kąski kurczaka na ręcznik papierowy do osączenia.
Kąski kurczaka w cieście podajemy z frytkami. Doskonałym dodatkiem będzie również sos czosnkowy lub ketchup.