Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka w kurkumie i śmietanie.

Pierś z kurczaka w kurkumie i śmietanie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 803 Ocena: 15344

Dodano:

Odsłon: 491

Delikatne mięso kurczaka w pysznym sosie:)

Składniki

  • Pierś z kurczaka podwójna
  • 2 czerwone cebule ,1 biała cebula
  • śmietanka 30% 200ml
  • 4 kulki ziela,2 liście laurowe
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • łyżka kurkumy
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • łyżka groszku konserwowego
  • masło łyżka
  • pieprz,sol,maggi
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebule pokrojone w piórka zeszklić na maśle.
    Piersi pokroić na grubość 1cm ,wrzucić do zeszklonej cebuli.
    Dodać ziele i liście.
    Dusić 10min.
    Dodać paprykę,kurkumę,pieprz,przykryć i dusić 5min.

    Na końcu dodać kukurydzę,groszek ,kurkumę ,śmietankę,sól i maggi do smaku.
    Podsmażać do zgęstnienia śmietanki.( około 5min)

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń