Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Być mięsożercą to naturalna rzecz w świecie ludzi. Więc postanowiłam, że na obiad zrobię pierś z kurczaka w marynacie własnego pomysłu, a dodatkiem będzie ryż i zdrowa surówka z kapusty pekińskiej. Nie zawiodłam nikogo z domowników, ponieważ było smacznie lekko i zdrowo :)
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3467
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2826
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 159
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 119
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3467
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2826
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 159
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 119
Składniki
Pierś umyć i wyciąć niepotrzebne części. Następnie dać do miski. Dodać sok z cytryny, wsypać przyprawę oraz zioła i chilli. Zalać to wszystko olejem lub oliwą. Dobrze wymieszać, aby mięso przeszło przyprawami. Nakryć miskę folią aluminiową i włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc. Na następny dzień, usmażyć mięso na patelni do złotego koloru po obydwu stronach. Podczas smażenia polecam dodać 2 łyżeczki masła, co sprawi, że mięso będzie bardziej soczyste :) Podawać z ryżem lub ziemniakami i surówką :)