Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Być mięsożercą to naturalna rzecz w świecie ludzi. Więc postanowiłam, że na obiad zrobię pierś z kurczaka w marynacie własnego pomysłu, a dodatkiem będzie ryż i zdrowa surówka z kapusty pekińskiej. Nie zawiodłam nikogo z domowników, ponieważ było smacznie lekko i zdrowo :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1797
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1561
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1530
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1949
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1797
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1561
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1530
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1949
Składniki
Pierś umyć i wyciąć niepotrzebne części. Następnie dać do miski. Dodać sok z cytryny, wsypać przyprawę oraz zioła i chilli. Zalać to wszystko olejem lub oliwą. Dobrze wymieszać, aby mięso przeszło przyprawami. Nakryć miskę folią aluminiową i włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc. Na następny dzień, usmażyć mięso na patelni do złotego koloru po obydwu stronach. Podczas smażenia polecam dodać 2 łyżeczki masła, co sprawi, że mięso będzie bardziej soczyste :) Podawać z ryżem lub ziemniakami i surówką :)