Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka w panierce z krakersów

Pierś z kurczaka w panierce z krakersów

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 562

Dodano:

Odsłon: 20355

Szybki pomysł na obiad dla całej rodziny.

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 200g krakersów(pikantne lub solone)
  • jajko
  • mąka
  • mleko
  • olej
  • sól,pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pierś z kurczaka w panierce z krakersów

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka przekrawam na pół delikatnie rozbijam solę pieprzę.Przygotowuję ciasto jak na naleśniki tylko trochę gęstsze solę je.Krakersy kruszę na drobne kawałki.Najpierw pierś kurczaka obtaczam w cieście potem w pokruszonych krakersach dociskam aby dobrze przywarły.Rozgrzewam olej i piekę aż panierka stanie się rumiana.Smacznego:))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń