Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne i kruche mięso. Ulubione dane moich dzieci.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35574
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1171
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5911
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35574
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1171
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5911
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy, a następnie pokroić na kawałki, lekko rozbijamy tłuczkiem.
Płatki kukurydziane kruszymy.
Rozbijamy jajko i roztrzepujemy je z mlekiem, dodajemy mąkę, miksujemy na jednolitą masę, doprawiamy solą i pieprzem oraz mielonymi paprykami. Kotlety wkładamy do masy, mieszamy. Wyciągamy po kawałku mięsa, obtaczamy w płatkach, układamy na rozgrzany olej, smażymy z dwóch stron. Na koniec układamy w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni i zapiekamy przez 15minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.