Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne i kruche mięso. Ulubione dane moich dzieci.
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2208
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 26466
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26956
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2208
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 26466
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26956
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy, a następnie pokroić na kawałki, lekko rozbijamy tłuczkiem.
Płatki kukurydziane kruszymy.
Rozbijamy jajko i roztrzepujemy je z mlekiem, dodajemy mąkę, miksujemy na jednolitą masę, doprawiamy solą i pieprzem oraz mielonymi paprykami. Kotlety wkładamy do masy, mieszamy. Wyciągamy po kawałku mięsa, obtaczamy w płatkach, układamy na rozgrzany olej, smażymy z dwóch stron. Na koniec układamy w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni i zapiekamy przez 15minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.