Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam tak przygotowaną pierś,jest aromatyczna,lekkostrawna i bardzo smaczna:)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1630
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2590
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1630
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2590
Składniki
Cebulę pokroić w piórka,jabłka obrać pokroić na ćwiartki. Dać do rondla masło i na rozgrzane wrzucić cebulę i jabłka. Smażyć do lekkiego zeszklenia cebulki.
Dodać skórkę startą z wyszorowanej cytryny,oraz piersi pokrojone na mniejsze porcje. Podsmażyć przez 5-8 min.
Na wierzch dać suszone warzywka,podlać wodą tyle, by wszystko było przykryte. Gotować 10min. Zrobić zaczepkę z mąki i odrobiny zimnej wody. Wlać do piersi,zagotować. Śmietanę zahartować sosem i wlać do rondla. Na koniec dodać mały pęczek koperku i zagotować. Doprawić solą i pieprzem i sokiem z cytryny.
Smacznego życzę!