Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam tak przygotowaną pierś,jest aromatyczna,lekkostrawna i bardzo smaczna:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5282
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5282
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Składniki
Cebulę pokroić w piórka,jabłka obrać pokroić na ćwiartki. Dać do rondla masło i na rozgrzane wrzucić cebulę i jabłka. Smażyć do lekkiego zeszklenia cebulki.
Dodać skórkę startą z wyszorowanej cytryny,oraz piersi pokrojone na mniejsze porcje. Podsmażyć przez 5-8 min.
Na wierzch dać suszone warzywka,podlać wodą tyle, by wszystko było przykryte. Gotować 10min. Zrobić zaczepkę z mąki i odrobiny zimnej wody. Wlać do piersi,zagotować. Śmietanę zahartować sosem i wlać do rondla. Na koniec dodać mały pęczek koperku i zagotować. Doprawić solą i pieprzem i sokiem z cytryny.
Smacznego życzę!