Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka w sosie musztardowym

Pierś z kurczaka w sosie musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 10322

Dodano:

Odsłon: 1411

smaczna wersja kurczaka dla wielbicieli musztardy

Składniki

  • pierś z kurczaka 1 szt.
  • bulion warzywny 60 ml
  • śmietanka 30% 60 ml
  • musztarda sarepska 1 czubata łyżka
  • sól, pieprz, oregano
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć, oczyścić, pokroić w mniejsze kawałki, przyprawić 0 solą i pieprzem, wymieszać i odstawić na 10 minut.
    Na rozgrzanej patelni usmażyć mięso z każdej strony na rumiany kolor.
    Przełożyć na talerz. Na patelnię wlać bulion, gotować ok. 2 minuty, dodać śmietankę, musztardę i oregano, gotować jeszcze chwilkę, włożyć kurczaka, podgrzewać jeszcze 3-5 minut. Podawać z ryżem lub makaronem. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 07 września 2017 MMM pycha <3 Ja dorzucę jeszcze z łyżkę francuskiej ;) bo bardzo lubię ;) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń