Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste filety z kurczaka podane z sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku. Proste danie, szybkie w wykonaniu, a jednocześnie smaczne i eleganckie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12397
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13302
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5641
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12397
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13302
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5641
Składniki
Piersi myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w większe kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem. Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim filety z obu stron, aż się zarumienią. Po czym ściągamy z patelni. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy na nim posiekaną cebulę i czosnek. Gdy się zarumienią dodajemy mrożony szpinak. Smażymy około 10 minut pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszamy, aby szpinak się nie przypalił. Po tym czasie dodajemy kurczaka i całość zalewamy bulionem, zagotowujemy. Śmietanę łączymy z mąką i powoli wlewamy na bulionu, ciągle mieszając zagotowujemy sos. Sos doprawiamy solą i pieprzem do smaku, mieszamy i chwilę gotujemy.