Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste filety z kurczaka podane z sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku. Proste danie, szybkie w wykonaniu, a jednocześnie smaczne i eleganckie.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 117
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 117
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Piersi myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w większe kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem. Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim filety z obu stron, aż się zarumienią. Po czym ściągamy z patelni. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy na nim posiekaną cebulę i czosnek. Gdy się zarumienią dodajemy mrożony szpinak. Smażymy około 10 minut pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszamy, aby szpinak się nie przypalił. Po tym czasie dodajemy kurczaka i całość zalewamy bulionem, zagotowujemy. Śmietanę łączymy z mąką i powoli wlewamy na bulionu, ciągle mieszając zagotowujemy sos. Sos doprawiamy solą i pieprzem do smaku, mieszamy i chwilę gotujemy.