Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste filety z kurczaka podane z sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku. Proste danie, szybkie w wykonaniu, a jednocześnie smaczne i eleganckie.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336572
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3322
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422389
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2352
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336572
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3322
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422389
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2352
Składniki
Piersi myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w większe kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem. Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim filety z obu stron, aż się zarumienią. Po czym ściągamy z patelni. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy na nim posiekaną cebulę i czosnek. Gdy się zarumienią dodajemy mrożony szpinak. Smażymy około 10 minut pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszamy, aby szpinak się nie przypalił. Po tym czasie dodajemy kurczaka i całość zalewamy bulionem, zagotowujemy. Śmietanę łączymy z mąką i powoli wlewamy na bulionu, ciągle mieszając zagotowujemy sos. Sos doprawiamy solą i pieprzem do smaku, mieszamy i chwilę gotujemy.