Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste filety z kurczaka podane z sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku. Proste danie, szybkie w wykonaniu, a jednocześnie smaczne i eleganckie.
Dzisiaj zapraszam na deser, który zadowoli wszystkich fanów kawy. Tym razem p...
Odsłon: 350
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 51
Dzisiaj zapraszam na deser, który zadowoli wszystkich fanów kawy. Tym razem p...
Odsłon: 350
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 51
Składniki
Piersi myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w większe kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem. Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim filety z obu stron, aż się zarumienią. Po czym ściągamy z patelni. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy na nim posiekaną cebulę i czosnek. Gdy się zarumienią dodajemy mrożony szpinak. Smażymy około 10 minut pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszamy, aby szpinak się nie przypalił. Po tym czasie dodajemy kurczaka i całość zalewamy bulionem, zagotowujemy. Śmietanę łączymy z mąką i powoli wlewamy na bulionu, ciągle mieszając zagotowujemy sos. Sos doprawiamy solą i pieprzem do smaku, mieszamy i chwilę gotujemy.