Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z kurczaka z frytkownicy beztłuszczowej, nadziewana aromatyczną mieszanką szpinaku i sera ricotta to idealny przepis na zdrowy i pyszny obiad dla całej rodziny. Danie jest wyraziste w smaku, a lekko pikantny cheddar dodatkowo podkręca smak. To idealna potrawa do smażenia bez użycia tłuszczu, którą przygotujesz bardzo szybko: wystarczy kilka minut przygotowań i 20 minut smażenia! Nie potrzebne są też żadne specyficzne umiejętności kulinarne.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 43
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1190
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35051
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 43
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1190
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35051
Składniki
Na patelni rozgrzej olej. Dodaj szpinak i smaż go do zwiędnięcia przez 3-5 minut. Dodaj ricottę i kontynuuj smażenie przez kolejne 30 sekund. Odstaw do przestygnięcia.
Piersi z kurczaka umyj, osusz i oczyść z błonek. Natnij je w odstępach ok. 1 cm, nie przecinając mięsa do końca. Wetrzyj w kurczaka sól, pieprz i czerwoną paprykę – także w utworzone szczeliny.
Nacięcia napełnij mieszanką szpinaku i ricotty, by lekko wylewała się na zewnątrz. Wierzch posyp tartym serem cheddar.
Włóż całość do koszyka frytkownicy beztłuszczowej i smaż przez 20-25 minut w temperaturze 200 st. Celsjusza.
Pierś z kurczaka z frytkownicy beztłuszczowej wyjmij z koszyka i podawaj od razu po przygotowaniu, najlepiej z dodatkiem lekkiej sałatki.
Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 2 dni.