Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z kurczaka z frytkownicy beztłuszczowej, nadziewana aromatyczną mieszanką szpinaku i sera ricotta to idealny przepis na zdrowy i pyszny obiad dla całej rodziny. Danie jest wyraziste w smaku, a lekko pikantny cheddar dodatkowo podkręca smak. To idealna potrawa do smażenia bez użycia tłuszczu, którą przygotujesz bardzo szybko: wystarczy kilka minut przygotowań i 20 minut smażenia! Nie potrzebne są też żadne specyficzne umiejętności kulinarne.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93954
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2737
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3545
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1642
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2322
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93954
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2737
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3545
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1642
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2322
Składniki
Na patelni rozgrzej olej. Dodaj szpinak i smaż go do zwiędnięcia przez 3-5 minut. Dodaj ricottę i kontynuuj smażenie przez kolejne 30 sekund. Odstaw do przestygnięcia.
Piersi z kurczaka umyj, osusz i oczyść z błonek. Natnij je w odstępach ok. 1 cm, nie przecinając mięsa do końca. Wetrzyj w kurczaka sól, pieprz i czerwoną paprykę – także w utworzone szczeliny.
Nacięcia napełnij mieszanką szpinaku i ricotty, by lekko wylewała się na zewnątrz. Wierzch posyp tartym serem cheddar.
Włóż całość do koszyka frytkownicy beztłuszczowej i smaż przez 20-25 minut w temperaturze 200 st. Celsjusza.
Pierś z kurczaka z frytkownicy beztłuszczowej wyjmij z koszyka i podawaj od razu po przygotowaniu, najlepiej z dodatkiem lekkiej sałatki.
Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 2 dni.