Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z kurczaka z mozzarellą to bardzo proste danie, ale efektownie się prezentuje i jest pyszne. Podawaj je ze szparagami, ale możesz też wykorzystać pieczone cząstki ziemniaków lub grillowane warzywa.
Naczynie żaroodporne, wykałaczki, deska, nóż
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 165
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19946
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1698
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 165
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19946
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1698
Składniki
Każdy filet z kurczaka podziel wzdłuż. Następnie każdy kawałek przetnij w podobny sposób, ale nie do końca, aby go nie przedzielać. Rozłóż go i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą, pieprzem, tymiankiem i papryką słodką mieloną z każdej strony.
Suszone pomidory pokrój na kilka części. Kulki mozzarelli pokrój w plasterki. Salami podziel na mniejsze części.
Na każdej stronie rozłożonego fileta z kurczaka ułóż mozzarellę, suszone pomidory i salami. Przykryj drugą częścią mięsa. Możesz też połączyć brzegi z pomocą wykałaczek, aby ser nie wypłynął na zewnątrz.
Ułóż kawałki filetów z kurczaka na naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem. Skrop nim też wierzch kurczaka. Włóż do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza na niskim poziomie na 30 minut. Przykryj folią i zostaw jeszcze na 10-15 minut.
Przygotuj szparagi. Umyj je i oderwij zdrewniałe końcówki. Skrop masłem roztopionym albo oliwą. 10 minut przed końcem pieczenia, ułóż je na filetach z kurczaka albo w osobnym naczyniu żaroodpornym.