Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste, tanie i bardzo smaczne danie obiadowe z pewnością na stałe wejdzie do twojego repertuaru kulinarnego. Pierś z kurczaka z piekarnika przygotowana w ten sposób jest soczysta i bardzo aromatyczna. Dodatkowo, do przygotowania tego dania możesz wykorzystać warzywa, które akurat zalegają w twojej kuchni. Nic się nie zmarnuje!
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2335
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3483
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4234
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74208
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 579
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2335
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3483
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4234
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74208
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 579
Składniki
Teraz przygotuj filety z kurczaka. Przetnij każdego z nich wzdłuż, aby mięso nie było takie grube. Posól i popieprz z dwóch stron.
W małej miseczce wymieszaj sos sojowy, miód, majeranek, paprykę słodką w proszku, rozgnieciony i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz oliwę. Natrzyj mięso z każdej strony. Ułóż na warzywach w naczyniu żaroodpornym i przykryj je.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu. Piecz mięso z warzywami 35 minut pod przykryciem, a następnie około 10 minut bez pokrywki. Podawaj z ulubioną surówką.
Dynię, ziemniaki i marchewki obierz, a następnie podziel na średniej wielkości kawałki. Posyp tymiankiem i wrzuć na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu. Smaż kilka minut z każdej strony na średnim ogniu, aby warzywa delikatnie zmiękły i szybciej się upiekły. Przełóż do naczynia żaroodpornego, podlewając pozostałym na patelni tłuszczem.