Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso w kremowym sosie.....
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 46
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1400
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 46
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1400
Składniki
Szpinak opłukać, otrząsnąć z nadmiaru wody. Pomidory przekroić na pół. Piersi z kurczaka oprószyć solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać oliwę, kłaść mięso i smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia. Zdjąć z patelni, odstawić.
Czosnek przecisnąć przez praskę, wrzucić na patelnię, dodać pomidory i smażyć przez 3-4 minuty. Dodać szpinak, dusić razem kilka minut. Następnie wlać śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Do sosu przełożyć odłożone wcześniej mięso, podgrzewać przez kolejne kilka minut. Podawać ze świeżym pieczywem.