Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso w kremowym sosie.....
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 170
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 866
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3991
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20014
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 170
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 866
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3991
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20014
Składniki
Szpinak opłukać, otrząsnąć z nadmiaru wody. Pomidory przekroić na pół. Piersi z kurczaka oprószyć solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać oliwę, kłaść mięso i smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia. Zdjąć z patelni, odstawić.
Czosnek przecisnąć przez praskę, wrzucić na patelnię, dodać pomidory i smażyć przez 3-4 minuty. Dodać szpinak, dusić razem kilka minut. Następnie wlać śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Do sosu przełożyć odłożone wcześniej mięso, podgrzewać przez kolejne kilka minut. Podawać ze świeżym pieczywem.