Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso w kremowym sosie.....
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414737
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2390
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414737
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2390
Składniki
Szpinak opłukać, otrząsnąć z nadmiaru wody. Pomidory przekroić na pół. Piersi z kurczaka oprószyć solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać oliwę, kłaść mięso i smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia. Zdjąć z patelni, odstawić.
Czosnek przecisnąć przez praskę, wrzucić na patelnię, dodać pomidory i smażyć przez 3-4 minuty. Dodać szpinak, dusić razem kilka minut. Następnie wlać śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Do sosu przełożyć odłożone wcześniej mięso, podgrzewać przez kolejne kilka minut. Podawać ze świeżym pieczywem.