Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso w kremowym sosie.....
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8389
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253719
Polecam.
Odsłon: 1482
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8389
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253719
Polecam.
Odsłon: 1482
Składniki
Szpinak opłukać, otrząsnąć z nadmiaru wody. Pomidory przekroić na pół. Piersi z kurczaka oprószyć solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać oliwę, kłaść mięso i smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia. Zdjąć z patelni, odstawić.
Czosnek przecisnąć przez praskę, wrzucić na patelnię, dodać pomidory i smażyć przez 3-4 minuty. Dodać szpinak, dusić razem kilka minut. Następnie wlać śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Do sosu przełożyć odłożone wcześniej mięso, podgrzewać przez kolejne kilka minut. Podawać ze świeżym pieczywem.