Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami to kolejna wariacja na temat kuchni włoskiej, która charakteryzuje się prostotą i bogactwem smaków. Suszone pomidory dodają daniu słoności i wytrawności. Żółty ser jest lubiany przez wszystkich, w szczególności przez najmłodszych. Farsz w roladkach gwarantuje, że mięso nie jest suche, tylko soczyste i kruche. Pierś z kurczaka w tej wersji smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno w postaci przekąski czy przystawki.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4485
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34308
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2020
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113711
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4485
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34308
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2020
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113711
Składniki
Pierś z kurczaka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Przekrój ją poziomo na dwa szerokie płaty. Każdy z nich rozbij delikatnie tłuczkiem, by nie spowodować przerwania mięsa. Jedną stronę każdego z płatów oprósz solą, pieprzem, chili i bazylią. Drugą stronę natrzyj sosem sojowym.
Pomidory pokrój w drobną kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na każdy płat kurczaka, na stronę oprószoną przyprawami, nałóż posiekane pomidory i tarty ser. Zwiń mięso w roladki i zwiąż je nitką lub przekłuj wykałaczkami.
Naczynie żaroodporny wysmaruj masłem. Umieść w nim roladki. Piekarnik nastaw na 200 st. Celsjusza i piecz przez 30 minut bez przykrycia. Pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami podawaj z ulubionymi dodatkami jako danie obiadowe.