Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, smaczne danie. Alternatywa dla ziemniaków na obiad.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3781
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 716
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3781
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 716
Składniki
Ciecierzycę namoczyć na noc. Ugotować w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Wymieszać z przyprawami i udusić na oleju pod przykryciem do miękkości.
Cebulę pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Zeszklić na oleju. Dodać do garnka razem z warzywami. Dolać wody tyle aby przykryła warzywa. Gdy zaczną się gotować, dodać przyprawy i koncentrat.
Ugotowane warzywa wymieszać z ciecierzycą i kawałkami mięsa. Najlepiej podawać w miseczkach.