Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka z warzywami

Pierś z kurczaka z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 339 Ocena: 4108

Dodano:

Odsłon: 4986

Sycące, smaczne danie. Alternatywa dla ziemniaków na obiad.

Składniki

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 szkl. suchej ciecierzycy
  • 1 szkl. pokrojonej czerwonej papryki
  • 1 szkl. pokrojonej marchewki
  • 1 szkl. pokrojonej dyni
  • 1 czerwona cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3-4 łyżki oleju rzepakowego
  • przyprawy: sól, pieprz, 2 listki laurowe, 4 kulki ziela angielskiego, papryka ostra i słodka, bazylia, lubczyk
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę namoczyć na noc. Ugotować w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Wymieszać z przyprawami
    i udusić na oleju pod przykryciem do miękkości.

  2. Cebulę pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Zeszklić na oleju. Dodać do garnka razem z warzywami. Dolać wody tyle aby przykryła warzywa. Gdy zaczną się gotować, dodać przyprawy i koncentrat.

  3. Ugotowane warzywa wymieszać z ciecierzycą i kawałkami mięsa. Najlepiej podawać w miseczkach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń