Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, smaczne danie. Alternatywa dla ziemniaków na obiad.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113607
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113607
Składniki
Ciecierzycę namoczyć na noc. Ugotować w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Wymieszać z przyprawami i udusić na oleju pod przykryciem do miękkości.
Cebulę pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Zeszklić na oleju. Dodać do garnka razem z warzywami. Dolać wody tyle aby przykryła warzywa. Gdy zaczną się gotować, dodać przyprawy i koncentrat.
Ugotowane warzywa wymieszać z ciecierzycą i kawałkami mięsa. Najlepiej podawać w miseczkach.