Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 215 Ocena: 1050
Dodano: 08.04.2021
Odsłon: 1975
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Pierś z kurczaka koję na 3 kotlety i delikatnie rozklepuję.Solę , pieprzę i posypuję papryką.
Na patelni na odrobinie oleju podsmażam pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę. Na desce kładę kotlet na niego rozkładam 3 pasterki sera. Póżniej połowę pieczarek z cebulą , przykrywam drugim kotletem , znów kładę ser , pieczarki i kotlet. Tak złożone mięso wkładam do rękawa do pieczenia.
Piekę 30 minut w tem. 180 stopni.Wyjmuję i kroję w plastry ok. 3 cm. Jeśli ktoś chce na zimno np. do kanapek , to najlepiej kroić gdy mięso będzie zimne.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 09 kwietniaZgłoś do usunięcia
Pyszotka:)0 Kto głosował? | Odpowiedz