Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z serem i pieczarkami.

Pierś   z   serem  i  pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 215 Ocena: 1050

Dodano:

Odsłon: 1975

Pieczona pierś z pieczarkami i serem . Świetna na obiad , a na zimno idealna na kanapki.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pierś z serem i pieczarkami.

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka koję na 3 kotlety i delikatnie rozklepuję.Solę , pieprzę i posypuję papryką.

  2. Na patelni na odrobinie oleju podsmażam pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę. Na desce kładę kotlet na niego rozkładam 3 pasterki sera. Póżniej połowę pieczarek z cebulą , przykrywam drugim kotletem , znów kładę ser , pieczarki i kotlet. Tak złożone mięso wkładam do rękawa do pieczenia.

  3. Piekę 30 minut w tem. 180 stopni.Wyjmuję i kroję w plastry ok. 3 cm. Jeśli ktoś chce na zimno np. do kanapek , to najlepiej kroić gdy mięso będzie zimne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń