Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona pierś z pieczarkami i serem . Świetna na obiad , a na zimno idealna na kanapki.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2669
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 45
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 209
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 617
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2669
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 45
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 209
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 617
Składniki
Pierś z kurczaka koję na 3 kotlety i delikatnie rozklepuję.Solę , pieprzę i posypuję papryką.
Na patelni na odrobinie oleju podsmażam pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę. Na desce kładę kotlet na niego rozkładam 3 pasterki sera. Póżniej połowę pieczarek z cebulą , przykrywam drugim kotletem , znów kładę ser , pieczarki i kotlet. Tak złożone mięso wkładam do rękawa do pieczenia.
Piekę 30 minut w tem. 180 stopni.Wyjmuję i kroję w plastry ok. 3 cm. Jeśli ktoś chce na zimno np. do kanapek , to najlepiej kroić gdy mięso będzie zimne.