Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona pierś z pieczarkami i serem . Świetna na obiad , a na zimno idealna na kanapki.
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15346
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 259
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 722
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15346
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 259
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 722
Składniki
Pierś z kurczaka koję na 3 kotlety i delikatnie rozklepuję.Solę , pieprzę i posypuję papryką.
Na patelni na odrobinie oleju podsmażam pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę. Na desce kładę kotlet na niego rozkładam 3 pasterki sera. Póżniej połowę pieczarek z cebulą , przykrywam drugim kotletem , znów kładę ser , pieczarki i kotlet. Tak złożone mięso wkładam do rękawa do pieczenia.
Piekę 30 minut w tem. 180 stopni.Wyjmuję i kroję w plastry ok. 3 cm. Jeśli ktoś chce na zimno np. do kanapek , to najlepiej kroić gdy mięso będzie zimne.