Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i pełne smaku i warzyw danie.
tarka
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8422
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1224
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10132
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4620
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8422
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1224
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10132
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4620
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Składniki
Najpierw trzeba podsmażyć lekko cebulę, potem dodać pokrojoną w paski pierś, znowu podsmażyć, potem dodać cukinię i paprykę i chili, zrumienić. Pomidory najłatwiej przekroić na pół i zetrzeć na tarce na grubym oczku. Gdy warzywa się podsmażą można je dodać wraz z oregano i bazylią- jeśli używamy świeżych ziół, to po wyłączeniu ognia. Całość trzeba podsmażać około 10 minut i w tym czasie doprawić solą i ewentualnie pieprzem. Na koniec sos można zagęścić łychą mąki rozrobioną w wodzie.
Smacznego :)