Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i pełne smaku i warzyw danie.
tarka
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 966
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 104
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2159
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4174
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 966
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 104
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2159
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4174
Składniki
Najpierw trzeba podsmażyć lekko cebulę, potem dodać pokrojoną w paski pierś, znowu podsmażyć, potem dodać cukinię i paprykę i chili, zrumienić. Pomidory najłatwiej przekroić na pół i zetrzeć na tarce na grubym oczku. Gdy warzywa się podsmażą można je dodać wraz z oregano i bazylią- jeśli używamy świeżych ziół, to po wyłączeniu ognia. Całość trzeba podsmażać około 10 minut i w tym czasie doprawić solą i ewentualnie pieprzem. Na koniec sos można zagęścić łychą mąki rozrobioną w wodzie.
Smacznego :)