Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i pełne smaku i warzyw danie.
tarka
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 880
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 880
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Najpierw trzeba podsmażyć lekko cebulę, potem dodać pokrojoną w paski pierś, znowu podsmażyć, potem dodać cukinię i paprykę i chili, zrumienić. Pomidory najłatwiej przekroić na pół i zetrzeć na tarce na grubym oczku. Gdy warzywa się podsmażą można je dodać wraz z oregano i bazylią- jeśli używamy świeżych ziół, to po wyłączeniu ognia. Całość trzeba podsmażać około 10 minut i w tym czasie doprawić solą i ewentualnie pieprzem. Na koniec sos można zagęścić łychą mąki rozrobioną w wodzie.
Smacznego :)