Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko kruche i soczyste , a skórka po nacięciu delikatnie przypieczona i chrupka. Polecam
miska, nóż, ręcznik papierowy, patelnia, widelec,
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 241
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 137
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 151
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 241
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 137
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 151
Składniki
Piersi kacze umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie ponacinać skórkę z wierzchu. Mięsko nasmarować olejem, a nastepnie dobrze natrzeć przyprawami, wklepując je w mięso. Mięsko włożyć do miski, zakryć ścierką i odłożyć na dwie - trzy godziny do lodówki. Po tym czasie wyjąc. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju, zaczynając od strony po której znajduje się skórka czyli skórką do patelni. Smażyć 15 - 20 minut. i obrócić na drugą stronę. Jeżeli lubicie trochę krwistą kaczuszkę to wystarczy po 8 -10 minut. Po usmażeniu pokroić w plastry. Smacznego
Smażenie piersi kaczych.
Mięsko gotowe do podania.