Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko kruche i soczyste , a skórka po nacięciu delikatnie przypieczona i chrupka. Polecam
miska, nóż, ręcznik papierowy, patelnia, widelec,
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 64
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 47
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 46
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 85
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19660
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 64
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 47
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 46
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 85
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19660
Składniki
Piersi kacze umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie ponacinać skórkę z wierzchu. Mięsko nasmarować olejem, a nastepnie dobrze natrzeć przyprawami, wklepując je w mięso. Mięsko włożyć do miski, zakryć ścierką i odłożyć na dwie - trzy godziny do lodówki. Po tym czasie wyjąc. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju, zaczynając od strony po której znajduje się skórka czyli skórką do patelni. Smażyć 15 - 20 minut. i obrócić na drugą stronę. Jeżeli lubicie trochę krwistą kaczuszkę to wystarczy po 8 -10 minut. Po usmażeniu pokroić w plastry. Smacznego
Smażenie piersi kaczych.
Mięsko gotowe do podania.