Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wzorowałam się przepisem" Kwestia smaku" ,przepis jest trochę zmieniony. Potrawa wyszła bardzo smaczna dodatki dały potrawie orientalnego smaku:) Wybaczcie nie wytarty rant miseczki,nie zauważyłam,chciałam zrobic nowe zdjęcia ,potrawy brakło:):)
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 543
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 771
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 543
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 771
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Cebulę pokroić w piórka,papryczke i czosnek drobno posiekać. Wrzucić na rozgrzany tłuszcz i zeszklić. Zsunąć na bok patelni ,dodac piersi pokrojone w kostkę i smażyć 10min. Podsypać mąką zamieszać,dodać sos sojowy,curry,kurkumę,imbir,sok z limonki ,zasmażyć.
Wlać mleko kokosowe i pogotować całość 7 min. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Podawać z ryżem lub makaronem.
Smacznego życzę!