Do góry

Dania główne Przepis na:

Piersi kurczaka po tajsku.

Piersi kurczaka po tajsku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1031 Ocena: 21429

Dodano:

Odsłon: 1824

Wzorowałam się przepisem" Kwestia smaku" ,przepis jest trochę zmieniony. Potrawa wyszła bardzo smaczna dodatki dały potrawie orientalnego smaku:) Wybaczcie nie wytarty rant miseczki,nie zauważyłam,chciałam zrobic nowe zdjęcia ,potrawy brakło:):)

Składniki

  • 600 g piersi kurczaka
  • mała cebula,2 ząbki czosnku,1 łyżka sosu sojowego,sok z 1/2 limonki
  • 200ml mleko kokosowe
  • pieprz cytrynowy 1/2 łyżeczki
  • 1 łyżka imbiru ,1 łyżka curry orientalnego ,1 łyżka kurkumy
  • 1/2 papryczki chili
  • tłuszcz do obsmażnia,1 łyżeczka mąki
  • czarny pieprz i sól do smaku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Piersi kurczaka po tajsku.

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w piórka,papryczke i czosnek drobno posiekać.
    Wrzucić na rozgrzany tłuszcz i zeszklić.
    Zsunąć na bok patelni ,dodac piersi pokrojone w kostkę i smażyć 10min.
    Podsypać mąką zamieszać,dodać sos sojowy,curry,kurkumę,imbir,sok z limonki ,zasmażyć.

  2. Wlać mleko kokosowe i pogotować całość 7 min.
    Doprawić pieprzem i solą do smaku.
    Podawać z ryżem lub makaronem.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń