Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak inaczej - w słodko-ostrej marynacie z mango i wina. Świetny z ryżem jaśminowym i szczypiorkiem
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416554
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416554
Składniki
Mango obrać i wypestkować – zmiksować na pure. Do miski dodać mango i pozostałe składniki marynaty – zblendować na gładką pastę. Piersi z kurczaka podzielić ( tak żeby mieć dwie oddzielne połówki z każdej piersi) – obtoczyć w marynacie i zostawić na minimum 4 godziny ( a najlepiej na noc).
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, kurczaka wraz z marynatą przełożyć do naczynia do zapiekania. Piec ok 30 minut, przewracając w czasie pieczenia, żeby się przypiekł z każdej strony. Po wyjęciu z piekarnika odstawić na minimum 10 minut przed pokrojeniem. Podawać z ryżem jaśminowym i szczypiorkiem, pokrojonego w plasterki i polanego sosem.