Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak inaczej - w słodko-ostrej marynacie z mango i wina. Świetny z ryżem jaśminowym i szczypiorkiem
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11974
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16509
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5316
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11974
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16509
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5316
Składniki
Mango obrać i wypestkować – zmiksować na pure. Do miski dodać mango i pozostałe składniki marynaty – zblendować na gładką pastę. Piersi z kurczaka podzielić ( tak żeby mieć dwie oddzielne połówki z każdej piersi) – obtoczyć w marynacie i zostawić na minimum 4 godziny ( a najlepiej na noc).
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, kurczaka wraz z marynatą przełożyć do naczynia do zapiekania. Piec ok 30 minut, przewracając w czasie pieczenia, żeby się przypiekł z każdej strony. Po wyjęciu z piekarnika odstawić na minimum 10 minut przed pokrojeniem. Podawać z ryżem jaśminowym i szczypiorkiem, pokrojonego w plasterki i polanego sosem.