Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak inaczej - w słodko-ostrej marynacie z mango i wina. Świetny z ryżem jaśminowym i szczypiorkiem
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 343
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 150
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2686
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 343
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 150
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2686
Składniki
Mango obrać i wypestkować – zmiksować na pure. Do miski dodać mango i pozostałe składniki marynaty – zblendować na gładką pastę. Piersi z kurczaka podzielić ( tak żeby mieć dwie oddzielne połówki z każdej piersi) – obtoczyć w marynacie i zostawić na minimum 4 godziny ( a najlepiej na noc).
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, kurczaka wraz z marynatą przełożyć do naczynia do zapiekania. Piec ok 30 minut, przewracając w czasie pieczenia, żeby się przypiekł z każdej strony. Po wyjęciu z piekarnika odstawić na minimum 10 minut przed pokrojeniem. Podawać z ryżem jaśminowym i szczypiorkiem, pokrojonego w plasterki i polanego sosem.