Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
piersi w cieście francuskim są soczyste, kruche, można je podać na obiad i na kolację..........SMACZNEGO!!!
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2781
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3927
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 765
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2781
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3927
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 765
Składniki
piersi przeciąć wdzłuż na cztery porcje, posmarowac olejem rzepakowym i natrzeć wymieszanymi przyprawami bez czarnuszki, ciasto francuskie podzielić na cztery porcje, dać na blachę z papierem do pieczenia i na każdej porcji ciasta położyć pierś
brzegi ciasta nałożyć na piersi, posmarować pędzelkiem maczanym w roztrzepanym jajku, posypać ciasto i piersi czarnuszką
piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, wyjąć z piekarnika i wystudzić