Do góry

Dania główne Przepis na:

piersi pieczone w cieście francuskim z czarnuszką...

piersi pieczone w cieście francuskim z czarnuszką...

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 1506

Dodano:

Odsłon: 1526

piersi w cieście francuskim są soczyste, kruche, można je podać na obiad i na kolację..........SMACZNEGO!!!

Składniki

  • pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • olej rzepakowy 1/4 szklanki
  • papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki
  • pieprz ziołowy 1 łyżeczka
  • kucharek 2 łyżeczki
  • ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone
  • jajko 1 sztuka
  • czarnuszka - ile potrzeba
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. piersi przeciąć wdzłuż na cztery porcje, posmarowac olejem rzepakowym i natrzeć wymieszanymi przyprawami bez czarnuszki, ciasto francuskie podzielić na cztery porcje, dać na blachę z papierem do pieczenia i na każdej porcji ciasta położyć pierś

  2. brzegi ciasta nałożyć na piersi, posmarować pędzelkiem maczanym w roztrzepanym jajku, posypać ciasto i piersi czarnuszką

  3. piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, wyjąć z piekarnika i wystudzić

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń