Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, niewymagające danie.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Piersi przekroiłem na pół, rozbiłem je delikatnie tłuczkiem. Przyprawiłem je pieprzem, solą i papryką. Piersi ułożyłem w naczyniu żaroodpornym i posmarowałem majonezem.
Cebulę posiekałem na drobną kostkę i posypałem nią majonez. Pieczarki obrałem, pokroiłem w plasterki, ułożyłem je na cebulkę. Pomidor w plasterkach ułożyłem na całej powierzchni, wierzch posypałem startym żółtym serem.
Całość zapiekałem około 20-25 minut w 180 stopniach. Przemycamy zdrowie: Do dania można dodać kurkumę, płatki owsiane, otręby i ostropest.