Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, niewymagające danie.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36601
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3248
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 485
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2757
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36601
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3248
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 485
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2757
Składniki
Piersi przekroiłem na pół, rozbiłem je delikatnie tłuczkiem. Przyprawiłem je pieprzem, solą i papryką. Piersi ułożyłem w naczyniu żaroodpornym i posmarowałem majonezem.
Cebulę posiekałem na drobną kostkę i posypałem nią majonez. Pieczarki obrałem, pokroiłem w plasterki, ułożyłem je na cebulkę. Pomidor w plasterkach ułożyłem na całej powierzchni, wierzch posypałem startym żółtym serem.
Całość zapiekałem około 20-25 minut w 180 stopniach. Przemycamy zdrowie: Do dania można dodać kurkumę, płatki owsiane, otręby i ostropest.