Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, niewymagające danie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9060
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9060
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Piersi przekroiłem na pół, rozbiłem je delikatnie tłuczkiem. Przyprawiłem je pieprzem, solą i papryką. Piersi ułożyłem w naczyniu żaroodpornym i posmarowałem majonezem.
Cebulę posiekałem na drobną kostkę i posypałem nią majonez. Pieczarki obrałem, pokroiłem w plasterki, ułożyłem je na cebulkę. Pomidor w plasterkach ułożyłem na całej powierzchni, wierzch posypałem startym żółtym serem.
Całość zapiekałem około 20-25 minut w 180 stopniach. Przemycamy zdrowie: Do dania można dodać kurkumę, płatki owsiane, otręby i ostropest.