Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, niewymagające danie.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 220
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1360
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10097
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 888
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 220
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1360
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10097
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 888
Składniki
Piersi przekroiłem na pół, rozbiłem je delikatnie tłuczkiem. Przyprawiłem je pieprzem, solą i papryką. Piersi ułożyłem w naczyniu żaroodpornym i posmarowałem majonezem.
Cebulę posiekałem na drobną kostkę i posypałem nią majonez. Pieczarki obrałem, pokroiłem w plasterki, ułożyłem je na cebulkę. Pomidor w plasterkach ułożyłem na całej powierzchni, wierzch posypałem startym żółtym serem.
Całość zapiekałem około 20-25 minut w 180 stopniach. Przemycamy zdrowie: Do dania można dodać kurkumę, płatki owsiane, otręby i ostropest.