Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko jest kruche,przygotowanie jego to pół godz.i obiad gotowy.:)
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15343
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 250
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 719
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15343
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 250
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 719
Składniki
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na masle,dodać posiekany czosnek i zasmażyć. Piersi pokroić w 1,5cm plastry,obtoczyć w mące i wrzucić na zeszkloną cebulę. Podsmażyć wszystko razem z dwóch stron.Dodać suszone płatki pomidorów,jabłko pokrojone w plasterki,czosnek suszony,1 szkl.wina., oraz szkl.wody.Dusić około 15 min. Zrobić zaczepkę z mąki ,1 łyżka roztrzepana w 1/2 szkl wody. Wlać do sosu ,jak również śmietankę,gotować 10 min. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Smacznego życzę!