Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne drobiowe mięso, z cytrynowo- rozmarynową nutą.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47789
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165646
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 417
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47789
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165646
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 417
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Składniki
Piersi z kurczaka przekroić wzdłuż na pół, tak żeby z każdej powstały dwa cieńsze kotlety, natrzeć solą, posypać pieprzem, dość mocno skropić sokiem z cytryny i sosem sojowym. Odstawić na pół godziny. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, po kilka minut z każdej strony, tak aby miały ładny, złoty kolor. Cukinie pokroić w plasterki, również skropić sokiem z cytryny, dodać rozmaryn, sól, pieprz. Wymieszać, odstawić na 10 minut. Następnie podsmażyć na łyżce oliwy, podlać odrobiną wody, dodać miód. Cukinię dusić około 10 minut, pod przykryciem. Gotową cukinię posypać startym serem żółtym, wyłożyć na talerz. Na wierzch ułożyć upieczone kawałki fileta z kurczaka.
Smacznego.