Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne drobiowe mięso, z cytrynowo- rozmarynową nutą.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1194
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14791
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 825
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1194
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14791
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 825
Składniki
Piersi z kurczaka przekroić wzdłuż na pół, tak żeby z każdej powstały dwa cieńsze kotlety, natrzeć solą, posypać pieprzem, dość mocno skropić sokiem z cytryny i sosem sojowym. Odstawić na pół godziny. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, po kilka minut z każdej strony, tak aby miały ładny, złoty kolor. Cukinie pokroić w plasterki, również skropić sokiem z cytryny, dodać rozmaryn, sól, pieprz. Wymieszać, odstawić na 10 minut. Następnie podsmażyć na łyżce oliwy, podlać odrobiną wody, dodać miód. Cukinię dusić około 10 minut, pod przykryciem. Gotową cukinię posypać startym serem żółtym, wyłożyć na talerz. Na wierzch ułożyć upieczone kawałki fileta z kurczaka.
Smacznego.