Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny obiad z kurczakiem w roli głównej. Piersi z kurczaka w kremowym sosie koperkowym to doskonała propozycja na weekend. Są świetną alternatywą dla kotletów w panierce smażonych na głębokim tłuszczu. Tak przygotowane mięso cudownie komponuje się z ziemniakami, ryżem, kaszą, a nawet makaronem.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5779
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 237
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5779
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 237
Składniki
Filety z kurczaka opłucz, oczyść z błonek, osusz i pokrój na mniejsze kotleciki. Mięso oprósz z dwóch stron solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej łyżkę masła. Kurczaka obsmaż z dwóch stron na złoty kolor. Następnie ściągnij kurczaka z patelni i przygotuj zasmażkę. Rozpuść masło, dodaj do niego mąkę. Składniki wymieszaj. Następnie dodaj bulion i śmietankę, ponownie wymieszaj sos, tak aby był gładki, bez żadnych grudek.
Do śmietanowego sosu przełóż kurczaka. Duś go na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając, żeby się nie przypalił.
Koperek drobno poszatkuj i dodaj do sosu. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem.
Piersi z kurczaka w kremowym sosie podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami. Smacznego!