Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka potrawa zapiekana z pieczarkami i serem, świetna na drugie danie.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, oczyścić i podzielić na 4 płaty. Następnie posypać przyprawą i ułożyć na blachę wyłożoną folią aluminiową.
Cebulę podsmażyć na oleju i dodać pokrojone pieczarki. Smażyć do momentu odparowania wody, posolić i popieprzyć.
Wystudzone pieczarki nałożyć na piersi z kurczaka, następnie dodać po 1 łyżce majonezu i starty ser .
Tak przygotowane mięso włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać około pół godziny. Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego :)