Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka potrawa zapiekana z pieczarkami i serem, świetna na drugie danie.
Placki z cukinii niemal jak ziemniaczane, delikatne, chrupiące, cieniutkie, t...
Odsłon: 56
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 32
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 48
Placki z cukinii niemal jak ziemniaczane, delikatne, chrupiące, cieniutkie, t...
Odsłon: 56
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 32
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 48
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, oczyścić i podzielić na 4 płaty. Następnie posypać przyprawą i ułożyć na blachę wyłożoną folią aluminiową.
Cebulę podsmażyć na oleju i dodać pokrojone pieczarki. Smażyć do momentu odparowania wody, posolić i popieprzyć.
Wystudzone pieczarki nałożyć na piersi z kurczaka, następnie dodać po 1 łyżce majonezu i starty ser .
Tak przygotowane mięso włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać około pół godziny. Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego :)