Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka potrawa zapiekana z pieczarkami i serem, świetna na drugie danie.
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2397
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3066
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2749
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2397
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3066
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2749
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, oczyścić i podzielić na 4 płaty. Następnie posypać przyprawą i ułożyć na blachę wyłożoną folią aluminiową.
Cebulę podsmażyć na oleju i dodać pokrojone pieczarki. Smażyć do momentu odparowania wody, posolić i popieprzyć.
Wystudzone pieczarki nałożyć na piersi z kurczaka, następnie dodać po 1 łyżce majonezu i starty ser .
Tak przygotowane mięso włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać około pół godziny. Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego :)