Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałki piersi z kurczaka w sosie z mleczka kokosowego, z podsmażanym porem, podawane z ryżem.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 515
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 287
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9771
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4498
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 515
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 287
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9771
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4498
Składniki
Piersi z kurczka myjemy i kroimy w kostkę. Marynujemy kurczaka - do miseczki dodajemy odrobinę oliwy z oliwek , doprawiamy dużą szczyptą kurkumy, curry ,przyprawą do drobiu, solimy i delikatnie pieprzymy. Odstawiamy mięso do lodówki (dobrze jest, kiedy mięso zostanie zamarynowane dużo wcześniej (3-4 godziny) ,wtedy będzie bardziej aromatyczne i soczyste. Kiedy mięso jest przygotowane, gotujemy ryż według opisu na opakowaniu. Białą część pora kroimy w plasterki , dodajemy również parę plastrów zielonej części (ok. 8 -10 krążków). Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym podsmażamy piersi z kurczaka na złoty kolor. Następnie podsmażamy plastry pora. Kiedy się zrumieni dodajemy z powrotem na patelnię kurczaka i wlewamy mleczko kokosowe oraz jogurt naturalny. Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy razem ok 7 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem. Smacznego :)