Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczne i delikatne, polane śmietanowym sosem. Po prostu rozpływają się w ustach :)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8697
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7318
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5008
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328009
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8697
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7318
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5008
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328009
Składniki
Mięso z udek dokładnie wypłukać, osuszyć ręcznikiem, posolić, popieprzyć. Pietruszkę i czosnek drobno posiekać lub zmiksować wraz z olejem. Na każdy płat mięsa rozłożyć masę pietruszkową, złożyć w roladkę i związać w dwóch miejscach sznurkiem. Każdą z osobna szczelnie zawinąć w folię aluminiową. Wstawić do nagrzanego (180 stopni ) piekarnika na 25-30 minut.
Cebulę pokroić w drobna kostkę, podsmażyć lekko na maśle, podlać odrobiną wody, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Dusić do miękkości cebuli. Mamy dwie możliwości zagęszczenia sosu: cebulę zmiksować i dodać śmietanę lub pozostawić w kawałkach i podprawić śmietaną wymieszaną z łyżką mąki. Trzeba wtedy sos jeszcze zagotować , aby usunąć surowy smak mąki. Na koniec posolić i popieprzyć oraz dodać posiekaną natkę pietruszki.
Na talerz wyłożyć łyżkę sosu, na nim położyć upieczoną roladkę.Podawać z ziemniaczkami, mocno chrzanowa ćwikłą i ugotowaną mini marchewką.