Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na soczystego łososia, marynowanego w miodzie pitnym. Rybka tak przygotowana jest delikatna, z wyczuwalną nutką słodyczy, którą nadaje miód pitny. Całość świetnie komponuje się ze świeżym koperkiem.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10054
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9092
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6453
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10054
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9092
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6453
Składniki
Łososia pozbawiamy skóry, dzielimy na porcje, myjemy w bieżącej wodzie i osuszamy na ręczniku papierowym. Tak przygotowane filety zalewamy miodem pitnym i odstawiamy na 10 - 15 minut (nie dłużnej, aby mięso ryby zbytnio nie skruszało). Po tym czasie łososia oprószamy solą morską, grubo mielonym pieprzem oraz posiekanym świeżym koperkiem. Filety smażymy z obu stron na rozgrzanym maśle po 2 do 3 minuty z każdej strony. ** smażmy rybę na małym ogniu i zachowujmy czas smażenia, a w ten sposób będzie ona delikatna i soczysta. Gotowego "pijanego łososia" podajemy z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego! :)