Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na soczystego łososia, marynowanego w miodzie pitnym. Rybka tak przygotowana jest delikatna, z wyczuwalną nutką słodyczy, którą nadaje miód pitny. Całość świetnie komponuje się ze świeżym koperkiem.
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 209
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 83
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 41
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 81
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 209
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 83
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 41
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 81
Składniki
Łososia pozbawiamy skóry, dzielimy na porcje, myjemy w bieżącej wodzie i osuszamy na ręczniku papierowym. Tak przygotowane filety zalewamy miodem pitnym i odstawiamy na 10 - 15 minut (nie dłużnej, aby mięso ryby zbytnio nie skruszało). Po tym czasie łososia oprószamy solą morską, grubo mielonym pieprzem oraz posiekanym świeżym koperkiem. Filety smażymy z obu stron na rozgrzanym maśle po 2 do 3 minuty z każdej strony. ** smażmy rybę na małym ogniu i zachowujmy czas smażenia, a w ten sposób będzie ona delikatna i soczysta. Gotowego "pijanego łososia" podajemy z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego! :)