Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak to u mnie ;-) szybkie danie oczywiście musi być ;-) ale za to zielono- paprykowo-cukiniowo
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 342
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 130
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 67
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 188
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 342
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 130
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 67
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 188
Składniki
cebulké kroimy w piórka,czosnek obrany miażdżymy,cukinię kroimy w grubsze półplastry rozgrzewamy patelnię z miksem olej + oliwa,najpierw wrzucamy cebulę i czosnek- lekko szklimy ,następnie cukinię i jedną albo 2 całe papryczki peperoni smażymy krótko na lekko chrupko,doprawiając solą i pieprzem na koniec w tzw. międzyczasie gotujemy kaszę- dodając do niej w czasie gotowanie 2 albo 3 przekrojone na pół papryczki peperoni kasza super przejmuje aromat papryczek i jest bardzo fajnie pikantna podajemy od razu kaszę z sosem warzywnym,posypujemy zieloną pietruszką i podlewamy odrobiną oliwy z oliwek już na talerzu ;-) Smacznego ;-)