Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak to u mnie ;-) szybkie danie oczywiście musi być ;-) ale za to zielono- paprykowo-cukiniowo
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
cebulké kroimy w piórka,czosnek obrany miażdżymy,cukinię kroimy w grubsze półplastry rozgrzewamy patelnię z miksem olej + oliwa,najpierw wrzucamy cebulę i czosnek- lekko szklimy ,następnie cukinię i jedną albo 2 całe papryczki peperoni smażymy krótko na lekko chrupko,doprawiając solą i pieprzem na koniec w tzw. międzyczasie gotujemy kaszę- dodając do niej w czasie gotowanie 2 albo 3 przekrojone na pół papryczki peperoni kasza super przejmuje aromat papryczek i jest bardzo fajnie pikantna podajemy od razu kaszę z sosem warzywnym,posypujemy zieloną pietruszką i podlewamy odrobiną oliwy z oliwek już na talerzu ;-) Smacznego ;-)