Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo proste danie, smaczne i nie wymagające dużego nakładu pracy. Można je zjeść z sałatką i też będzie dobrze. Zapraszam.
Szybkowar, nóż i deska do krojenia, łyżka, łyżeczka, durszlak
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414637
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414637
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Składniki
Cebulę o czosnek obieramy i kroimy drobno. Pomidory zalewamy wrzątkiem i trzymamy kilka minut,a potem zdejmujemy skórkę.
Cebulę smażymy na rozgrzanym oleju w szybkowarze na opcji sauté. Dodajemy mięso i dalej smażymy aż utraci surowy kolor. Dodajemy czosnek, pieprz, pomidory pokrojone w kostkę i smażymy przez kilka minut ciągle mieszając.
Wyłączamy opcję sauté, przykrywamy pokrywką szybkowaru. Ustawiamy opcję na 5 minut manualnie.
Szybkowar odparowuje my po zakończeniu gotowania, dodajemy odsączoną ciecierzycę i mieszamy. Potrawę podajemy z ziemniakami lub innym dodatkiem posypaną koperkiem lub natką pietruszki.