Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa gulaszowa z dodatkiem fasoli i ostrej papryczki jest pyszna i rozgrzewająca w chłodne jesienne lub zimowe dni.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3590
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3780
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 343
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 631
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3590
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3780
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 343
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 631
Składniki
Na rozgrzanym smalcu zrumienić pokrojone w kostkę mięso. Przełożyć do garnka, zalać bulionem, dodać liście laurowe, angielskie ziele, odrobinę soli przykryć i gotować.
Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię. Pod koniec dodać drobno posiekany czosnek i papryczkę chili, delikatnie podsmażyć. Do półmiękkiego mięsa dodać pokrojoną w pół krążki marchewkę i podsmażone warzywa. Gotować do miękkości.
Do kubeczka wlać śmietanę, dodać mąkę, mieloną paprykę i koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać. Połączyć z miękkim mięsem, wsypać osączoną z zalewy fasolę, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.