Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa gulaszowa z dodatkiem fasoli i ostrej papryczki jest pyszna i rozgrzewająca w chłodne jesienne lub zimowe dni.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 816
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 374
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3462
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 189
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 816
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 374
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3462
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 189
Składniki
Na rozgrzanym smalcu zrumienić pokrojone w kostkę mięso. Przełożyć do garnka, zalać bulionem, dodać liście laurowe, angielskie ziele, odrobinę soli przykryć i gotować.
Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię. Pod koniec dodać drobno posiekany czosnek i papryczkę chili, delikatnie podsmażyć. Do półmiękkiego mięsa dodać pokrojoną w pół krążki marchewkę i podsmażone warzywa. Gotować do miękkości.
Do kubeczka wlać śmietanę, dodać mąkę, mieloną paprykę i koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać. Połączyć z miękkim mięsem, wsypać osączoną z zalewy fasolę, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.