Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone w pikantnym wydaniu: z dodatkiem musztardy i czosnku. Mielone pysznie smakują jako danie obiadowe ale również jako dodatek do kanapek a w wersji mini jako składnik sałatek:)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115267
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7850
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1313
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1211
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115267
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7850
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1313
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1211
Składniki
Do miseczki przekładamy mięso mielone, dodajemy bułkę tartą, musztardę /ja użyłam bardzo ostrej paprykowej/, drobno posiekany czosnek, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Mięso dokładnie wyrabiamy. Jeśli ktoś lubi ostrzejsze smaki może dodać mieloną paprykę chili. Z mięsa formujemy małe pulpety, obtaczamy w mące i smażymy na rumiano na rozgrzanym na patelni smalcu. Zrumienione mielone podlewamy niewielką ilością wody lub bulionu i dusimy ok. 10 min pod przykryciem. /- dzięki temu mielone nie będą w środku surowe i nie będą miały twardej skorupki na wierzchu/