Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone w pikantnym wydaniu: z dodatkiem musztardy i czosnku. Mielone pysznie smakują jako danie obiadowe ale również jako dodatek do kanapek a w wersji mini jako składnik sałatek:)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 51
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 577
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2014
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4008
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 51
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 577
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2014
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4008
Składniki
Do miseczki przekładamy mięso mielone, dodajemy bułkę tartą, musztardę /ja użyłam bardzo ostrej paprykowej/, drobno posiekany czosnek, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Mięso dokładnie wyrabiamy. Jeśli ktoś lubi ostrzejsze smaki może dodać mieloną paprykę chili. Z mięsa formujemy małe pulpety, obtaczamy w mące i smażymy na rumiano na rozgrzanym na patelni smalcu. Zrumienione mielone podlewamy niewielką ilością wody lub bulionu i dusimy ok. 10 min pod przykryciem. /- dzięki temu mielone nie będą w środku surowe i nie będą miały twardej skorupki na wierzchu/