Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego salami spianata, którego smak podkreśla papryczka chilli. Kotleciki są pyszne, soczyste i bardzo aromatyczne. Możemy serwować je w klasycznym zestawieniu obiadowym lub jako dodatek do domowego burgera.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19214
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13019
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232085
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19214
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13019
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232085
Składniki
Bułkę rwiemy na kawałki i namaczamy w mleku. Pokrojoną cebulę rumienimy na oleju i studzimy. Salami kroimy w drobną kostkę.
Łopatkę mielimy w maszynce do mięsa wraz z namoczoną bułką. Do zmielonych składników dodajemy podsmażoną cebulkę, salami, jajko, musztardę, natkę pietruszki oraz przyprawy. Masę dokładnie mieszamy.
Zwilżonymi dłońmi formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju (do zarumienienia). Po usmażeniu układamy je na ręczniku papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.
Mielone podajemy z ulubionymi dodatkami. Pysznie smakują w klasycznym zestawieniu z puree ziemniaczanym oraz świeżą surówką.