Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego salami spianata, którego smak podkreśla papryczka chilli. Kotleciki są pyszne, soczyste i bardzo aromatyczne. Możemy serwować je w klasycznym zestawieniu obiadowym lub jako dodatek do domowego burgera.
Puszyste rogaliki z marmoladą przygotujesz na bazie ciasta francuskiego. To f...
Odsłon: 95
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25738
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8917
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 499
Puszyste rogaliki z marmoladą przygotujesz na bazie ciasta francuskiego. To f...
Odsłon: 95
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25738
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8917
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 499
Składniki
Bułkę rwiemy na kawałki i namaczamy w mleku. Pokrojoną cebulę rumienimy na oleju i studzimy. Salami kroimy w drobną kostkę.
Łopatkę mielimy w maszynce do mięsa wraz z namoczoną bułką. Do zmielonych składników dodajemy podsmażoną cebulkę, salami, jajko, musztardę, natkę pietruszki oraz przyprawy. Masę dokładnie mieszamy.
Zwilżonymi dłońmi formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju (do zarumienienia). Po usmażeniu układamy je na ręczniku papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.
Mielone podajemy z ulubionymi dodatkami. Pysznie smakują w klasycznym zestawieniu z puree ziemniaczanym oraz świeżą surówką.