Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1541
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231947
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1541
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231947
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Składniki
Umyte skrzydełka natrzeć solą i czosnkiem, obsypać papryką. Odstawić na 1 godzinę. Panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką kukurydzianą.
Skrzydełka ułożyć na ruszcie (pod spodem postawić blaszkę na ściekający tłuszcz). Piec na złoty kolor ok 0,5 godziny. Podawać z ryżem, gotowanymi ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką.
Pieczone skrzydełka wspaniale smakują na zimno z pieczywem. Smacznego.