Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 666
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 114
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1258
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 666
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 114
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1258
Składniki
Umyte skrzydełka natrzeć solą i czosnkiem, obsypać papryką. Odstawić na 1 godzinę. Panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką kukurydzianą.
Skrzydełka ułożyć na ruszcie (pod spodem postawić blaszkę na ściekający tłuszcz). Piec na złoty kolor ok 0,5 godziny. Podawać z ryżem, gotowanymi ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką.
Pieczone skrzydełka wspaniale smakują na zimno z pieczywem. Smacznego.