Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 476
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 476
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Umyte skrzydełka natrzeć solą i czosnkiem, obsypać papryką. Odstawić na 1 godzinę. Panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką kukurydzianą.
Skrzydełka ułożyć na ruszcie (pod spodem postawić blaszkę na ściekający tłuszcz). Piec na złoty kolor ok 0,5 godziny. Podawać z ryżem, gotowanymi ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką.
Pieczone skrzydełka wspaniale smakują na zimno z pieczywem. Smacznego.