Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 296
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 296
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Składniki
Umyte skrzydełka natrzeć solą i czosnkiem, obsypać papryką. Odstawić na 1 godzinę. Panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką kukurydzianą.
Skrzydełka ułożyć na ruszcie (pod spodem postawić blaszkę na ściekający tłuszcz). Piec na złoty kolor ok 0,5 godziny. Podawać z ryżem, gotowanymi ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką.
Pieczone skrzydełka wspaniale smakują na zimno z pieczywem. Smacznego.