Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne skrzydełka pieczone w prodiżu z warzywami proste i smaczne danie.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3075
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1811
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 465
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 48
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3075
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1811
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 465
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 48
Składniki
1. Skrzydełka marynujemy w oleju z przyprawą pikantną do kurczaka i dwoma ząbkami czosnku przeciśniętego przez praskę. (najlepiej zamarynować dobę wcześniej) 2. Obieramy i kroimy warzywa: marchewkę w talarki, selera i paprykę w paski i cebulkę w pióra. 3. Do misy prodiża wkładamy przygotowane warzywa i układamy skrzydełka. 4. Pieczemy około 1,5 godziny.