Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne skrzydełka pieczone w prodiżu z warzywami proste i smaczne danie.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
1. Skrzydełka marynujemy w oleju z przyprawą pikantną do kurczaka i dwoma ząbkami czosnku przeciśniętego przez praskę. (najlepiej zamarynować dobę wcześniej) 2. Obieramy i kroimy warzywa: marchewkę w talarki, selera i paprykę w paski i cebulkę w pióra. 3. Do misy prodiża wkładamy przygotowane warzywa i układamy skrzydełka. 4. Pieczemy około 1,5 godziny.