Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne skrzydełka pieczone w prodiżu z warzywami proste i smaczne danie.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18381
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6803
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18381
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6803
Składniki
1. Skrzydełka marynujemy w oleju z przyprawą pikantną do kurczaka i dwoma ząbkami czosnku przeciśniętego przez praskę. (najlepiej zamarynować dobę wcześniej) 2. Obieramy i kroimy warzywa: marchewkę w talarki, selera i paprykę w paski i cebulkę w pióra. 3. Do misy prodiża wkładamy przygotowane warzywa i układamy skrzydełka. 4. Pieczemy około 1,5 godziny.