Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawdę super!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2029
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 69
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 163
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2029
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 69
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 163
Składniki
Skrzydełka podzielic na części (piórka odrzucic), moczyc ok. 45-50 min. w wodzie z dodatkiem soli.
Jajka roztrzepac z mlekiem i przyprawami.
Mąkę wymieszac z tartą bułką w proporcji 1:3 i płatkami kukurydzianymi.
Części kurczaka odsączyc z wody, panierowac w bułce, jajku i znów bułce. Ma byc dużo panierki. Smażyc na złoto na głębokim oleju z łyżką masła. Smacznego.