Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawdę super!
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1166
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13631
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1166
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13631
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Składniki
Skrzydełka podzielic na części (piórka odrzucic), moczyc ok. 45-50 min. w wodzie z dodatkiem soli.
Jajka roztrzepac z mlekiem i przyprawami.
Mąkę wymieszac z tartą bułką w proporcji 1:3 i płatkami kukurydzianymi.
Części kurczaka odsączyc z wody, panierowac w bułce, jajku i znów bułce. Ma byc dużo panierki. Smażyc na złoto na głębokim oleju z łyżką masła. Smacznego.