Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następny przepis na w miarę pikantne skrzydełka, którymi rozkoszowali się nasi goście w ogrodzie. Soczyste, smaczne , przyprawione prosto i tym, co każdy ma w kuchni.
Łyżka, blacha do pieczenia, naczynie do marynaty
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 71
Sok wyciskany z sokowirówki na bazie jabłek i marchewek.
Odsłon: 72
Pieczony makaron spaghetti to połączenie klasyki Włoch i pysznej zapiekanki z...
Odsłon: 2058
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 71
Sok wyciskany z sokowirówki na bazie jabłek i marchewek.
Odsłon: 72
Pieczony makaron spaghetti to połączenie klasyki Włoch i pysznej zapiekanki z...
Odsłon: 2058
Składniki
Skrzydełka wkładamy do naczynia, a następnie dodajemy kolejno składniki marynaty w dowolnej kolejności.
Zakrywamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na noc.
Następnego dnia przekładamy na blachę do pieczenia, wykładamy z dna naczynia resztę marynaty, wlewamy do naczynia niewielką ilość wody (około 50 ml), którą zlewamy na skrzydełka.
Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 45 minut. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub pieczywem.