Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następny przepis na w miarę pikantne skrzydełka, którymi rozkoszowali się nasi goście w ogrodzie. Soczyste, smaczne , przyprawione prosto i tym, co każdy ma w kuchni.
Łyżka, blacha do pieczenia, naczynie do marynaty
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 352800
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 1337
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 174
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 352800
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 1337
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 174
Składniki
Skrzydełka wkładamy do naczynia, a następnie dodajemy kolejno składniki marynaty w dowolnej kolejności.
Zakrywamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na noc.
Następnego dnia przekładamy na blachę do pieczenia, wykładamy z dna naczynia resztę marynaty, wlewamy do naczynia niewielką ilość wody (około 50 ml), którą zlewamy na skrzydełka.
Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 45 minut. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub pieczywem.