Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następny przepis na w miarę pikantne skrzydełka, którymi rozkoszowali się nasi goście w ogrodzie. Soczyste, smaczne , przyprawione prosto i tym, co każdy ma w kuchni.
Łyżka, blacha do pieczenia, naczynie do marynaty
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8053
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 370
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8053
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 370
Składniki
Skrzydełka wkładamy do naczynia, a następnie dodajemy kolejno składniki marynaty w dowolnej kolejności.
Zakrywamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na noc.
Następnego dnia przekładamy na blachę do pieczenia, wykładamy z dna naczynia resztę marynaty, wlewamy do naczynia niewielką ilość wody (około 50 ml), którą zlewamy na skrzydełka.
Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 45 minut. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub pieczywem.