Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pikantne udka z kurczaka. Może to być propozycja na gril w upalne dni. Wszystkie przyprawy sypałam prosto z butelek, w których je trzymam. Można dać po szczycie na jedną stronę i po szczypcie na drugą.
Naczynie żaroodporne
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 69
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1151
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 220
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 69
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1151
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 220
Składniki
Z udek usuwamy pozostałe resztki piórek, jeśli są, myjemy, a następnie obsypujemy wszystkimi przyprawami po kolei najpierw z jednej strony, a potem z drugiej. Pociągamy udkami po naczyniu upewniając się,że przyprawy równomiernie się rozłożyły. Zostawiamy udka na noc w lodówce zakryte folią spożywczą.
Następnego dnia do tego samego naczynia, w którym marnowaliśmy udka dolewamy około 50 ml wody (powyżej zakrytego dna) i pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza pół godziny z jednej strony, a po przewróceniu na drugą stronę, sprawdzamy, czy gotowe po 20 minutach. Jeśli nie, trzymamy następne 10 minut. Podajemy do ziemniaków, kasz, ryżu.