Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
1. mięso umyć, odkroić kawałki z tłuszczem, smażyć do wytopienia, następnie dodać pozostałe, pokrojone w kostkę mięso, obsmażyć na rumiano, warzywa pokroić, dodać do mięsa, chwilę smazyć razem, przełożyć do garnka, zalać gorącą wodą, dodać łyżkę sosu sojowego i sól, gotować na małym ogniu, gdy mięso zmięknie dodać koncentrat pomidorowy i łyżeczkę pomidorów suszonych, 2. na suchej patelni zrobić zasmażkę z 2 łyżek mąki, jak przestygnie, rozprowadzić zimną wodą, wlać do mięsa, dodać zioła i ostrą paprykę, gotować na małym ogniu (uważać, że się nie przypaliło), na koniec ew jeszcze doprawić 3. ja podałam z kaszą gryczaną, smacznego