Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pikantny i aromatyczny
Placki ziemniaczane pieczone w w liściach kapusty. Przepis pochodzi z 457. od...
Odsłon: 1843
Tiramisu jest jednym z najsłynniejszych deserów świata. Jeśli do tej pory go...
Odsłon: 3323
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 313
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 313
Składniki
1. mięso umyć, odkroić kawałki z tłuszczem, smażyć do wytopienia, następnie dodać pozostałe, pokrojone w kostkę mięso, obsmażyć na rumiano, warzywa pokroić, dodać do mięsa, chwilę smazyć razem, przełożyć do garnka, zalać gorącą wodą, dodać łyżkę sosu sojowego i sól, gotować na małym ogniu, gdy mięso zmięknie dodać koncentrat pomidorowy i łyżeczkę pomidorów suszonych, 2. na suchej patelni zrobić zasmażkę z 2 łyżek mąki, jak przestygnie, rozprowadzić zimną wodą, wlać do mięsa, dodać zioła i ostrą paprykę, gotować na małym ogniu (uważać, że się nie przypaliło), na koniec ew jeszcze doprawić 3. ja podałam z kaszą gryczaną, smacznego
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Dania główne
Tarta wielkanocna
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Witajcie . W tym krótkim materiale chciałbym wam zaprezentować zapomniany spo...
Odsłon: 51
Tarta wielkanocna
Wielkanoc to czas pasztetów, pieczeni, wędlin…Zastanawiasz się, jak urozmaici...
Odsłon: 1699